Упитник - Способности


На овој страни је упитник који ће ти помоћи да одредиш своје способности.

Појединачни упитници:  Сналажење са речима   Сналажење са бројевима   Схватање начина рада машина и уређаја   Схватање односа у равни и простору   Спретност руку и прстију   Сналажење са људима 

Сналажење са људима

Сналажење са људима Сналажење са људима нам омогућава да разумемо понашање, мотиве и емоције других људи и да се лакше сналазимо у различитим ситуацијама са другим људима.

Питања
1.   Када гледаш филм, чак и када глумци не говоре, можеш да препознаш њихова осећања. Ово је за тебе:  
1

2

3

4

5
2.   У твоју школу су дошла деца из другог места. Потребно је дочекати их, показати им школу и упознати их са другим ђацима. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
3.   Неколико вас из одељења се посвађало на екскурзији и сви сте јако љути. Разредна тражи од вас да се помирите. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
4.   Твоја најбоља другарица је изгубила карте за дуго очекивани концерт. Иако ти је криво нећеш показивати љутњу. То би за тебе било:  
1

2

3

4

5
5.   Твом другу су се поломиле наочаре када сте се сударили на физичком. Треба да му објасниш колико ти је жао и како се осећаш због тога. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
6.   Друг неће да разговара са тобом. Схваташ да је љут и одмах налазиш начин да разјасниш ситуацију. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
7.   Другарица ти поверава велики проблем. Требало би да је саслушаш, нађеш праву реч и да јој помогнеш да се боље осећа. То је за тебе:  
1

2

3

4

5

Напомена: Важно је да имаш у виду да резултат који ћеш добити није права мера твојих способности, већ твоја лична процена.

Реализација: НСЗ у сарадњи са PBILD програмом УН

Ministarstvo rada i socijalne politike Srbija     PBILD            

Copyright © NSZ. All rights reserved. | Дизајн и реализација: Agencija Citlik и Crystalic design

Preuzmi PDF