Upitnik - Sposobnosti


Na ovoj strani je upitnik koji će ti pomoći da odrediš svoje sposobnosti.

Pojedinačni upitnici:  Snalaženje sa rečima   Snalaženje sa brojevima   Shvatanje načina rada mašina i uređaja   Shvatanje odnosa u ravni i prostoru   Spretnost ruku i prstiju   Snalaženje sa ljudima 
Pitanja
1.   Kada gledaš film, čak i kada glumci ne govore, možeš da prepoznaš njihova osećanja. Ovo je za tebe:  
1

2

3

4

5
2.   U tvoju školu su došla deca iz drugog mesta. Potrebno je dočekati ih, pokazati im školu i upoznati ih sa drugim đacima. Ovo bi za tebe bilo:  
1

2

3

4

5
3.   Nekoliko vas iz odeljenja se posvađalo na ekskurziji i svi ste jako ljuti. Razredna traži od vas da se pomirite. Ovo bi za tebe bilo:  
1

2

3

4

5
4.   Tvoja najbolja drugarica je izgubila karte za dugo očekivani koncert. Iako ti je krivo nećeš pokazivati ljutnju. To bi za tebe bilo:  
1

2

3

4

5
5.   Tvom drugu su se polomile naočare kada ste se sudarili na fizičkom. Treba da mu objasniš koliko ti je žao i kako se osećaš zbog toga. Ovo bi za tebe bilo:  
1

2

3

4

5
6.   Drug neće da razgovara sa tobom. Shvataš da je ljut i odmah nalaziš način da razjasniš situaciju. Ovo bi za tebe bilo:  
1

2

3

4

5
7.   Drugarica ti poverava veliki problem. Trebalo bi da je saslušaš, nađeš pravu reč i da joj pomogneš da se bolje oseća. To je za tebe:  
1

2

3

4

5

Napomena: Važno je da imaš u vidu da rezultat koji ćeš dobiti nije prava mera tvojih sposobnosti, već tvoja lična procena.

Realizacija: NSZ u saradnji sa PBILD programom UN

Ministarstvo rada i socijalne politike Srbija     PBILD            

Copyright © NSZ. All rights reserved. | Dizajn i realizacija: Agencija Citlik i Crystalic design

Preuzmi PDF