Упитник - Способности


На овој страни је упитник који ће ти помоћи да одредиш своје способности.

Појединачни упитници:  Сналажење са речима   Сналажење са бројевима   Схватање начина рада машина и уређаја   Схватање односа у равни и простору   Спретност руку и прстију   Сналажење са људима 

Схватање односа у равни и простору

Схватање односа у равни и простору Схватање односа у равни и простору нам омогућава да сагледамо односе делова и целине у равни, да замишљамо тродимензионални изглед предмета, њихов изглед под различитим углом гледања и у различитим положајима, да дводимензионални приказ (скица, мапа, цртеж) замислимо у простору, да се сналазимо у простору.

Занимања за која је ова способност важна

Администратор рачунарских мрежа, Аранжер у трговини, Армирач - бетонирац, Аутоелектричар, Авиотехничар за електронску опрему ваздухоплова, Авиотехничар, Бравар / машинбравар, Бродовођа, Дизајнер одеће, Дизајнер производа од коже, Дизајнер текстилних материјала / техничар дизајна текстила, Дрворезбар, Електроинсталатер, Електромонтер мрежа и постројења , Електротехничар енергетике, Електротехничар мултимедија , Електротехничар рачунара, Електротехничар телекомуникација , Електротехничар за електронику, Фирмописац, Фотограф, Фризер мушки и женски, Геодетски техничар - геометар, Геолошки техничар за геотехнику и хидрогеологију, Геолошки техничар за истраживање минералних сировина , Грађевински техничар хидроградње, Грађевински техничар нискоградње, Грађевински техничар високоградње, Гравер уметничких предмета, Грнчар, Играч, Јувелир уметничких предмета, Каменорезац - клесар, Керамичар, терацер, пећар, Конфекцијски техничар, Конфекционар - кројач, Конзерватор културних добара, Машински техничар за компјутерско конструисање, Механичар грејне и расхладне технике, Месар, Металобрусач, Наутички техничар, Оператер машинске обраде, Пекар, Пластичар, Пољопривредни произвођач, Пољопривредни техничар, Посластичар, Прецизни механичар, Конзерватор културних добара - Препаратор зидног и штафелајног сликарства, Рударски техничар, Руковалац грађевинске механизације, Руковалац механизацијом у површинској експлоатацији, Сценски маскер и власуљар, Ситоштампар, Стаклорезац, Столар, Шумар, Шумарски техничар, Тапетар - декоратер, Техничар дизајна амбалаже, Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, Техничар дизајна графике, Техничар друмског саобраћаја, Техничар графичке дораде, Техничар хортикултуре, Техничар мехатронике, Техничар обезбеђења, Техничар птт саобраћаја, Техничар ваздушног саобраћаја, Техничар ваздушног саобраћаја за безбедност, Техничар ваздушног саобраћаја за спасавање, Техничар за безбедност саобраћаја, Техничар за графичку припрему, Техничар за компјутерско управљање, Техничар за ловство и рибарство, Техничар за обликовање графичких производа, Техничар за пејзажну архитектуру, Техничар за роботику, Тесар, Водоинсталатер, Заваривач, Зидар / фасадер, Зубни техничар, Бачвар, Четкар, Ћилимар, Израђивач интарзија, Израђивач мозаика, Израђивач старе ношње (терзија и абаџија), Израђивач веза, Казанџија, Ковач, Опанчар, Сарач, Стаклодувач, Позлатар, Витражиста

Питања
1.   На излету си са друштвом на Петроварадинској тврђави. Следећа тачка вам је кула са сатом. На трврђави постоји карта са знаменитостима тврђаве, помоћу које треба да стигнеш до куле. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
2.   Потребно је да за час техничког образовања слободном руком нацрташ распоред просторија у свом стану. Није важно да ли ће цртеж лепо изгледати, важно је да верно представиш распоред просторија. Теби би то било:  
1

2

3

4

5
3.   У продавници видиш полицу за књиге. Потребно је да процениш да ли би полица могла да стане на слободан зид у твојој соби. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
4.   Купили сте сто који је стигао расклопљен. Приложена је скица. На основу те скице треба да склопиш сто. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
5.   Идеш на излет са породицом и имате пуно пакета, различитих величина. Пакете треба сложити тако да сви стану у пртљажник. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5
6.   Налазиш се у великом парку и видиш у даљини споменик. Треба да процениш на којој је он удаљености од тебе. Ово би теби било:  
1

2

3

4

5
7.   Треба да нацрташ кутију за накит из више углова. Ово би за тебе било:  
1

2

3

4

5

Напомена: Важно је да имаш у виду да резултат који ћеш добити није права мера твојих способности, већ твоја лична процена.

Реализација: НСЗ у сарадњи са PBILD програмом УН

Ministarstvo rada i socijalne politike Srbija     PBILD            

Copyright © NSZ. All rights reserved. | Дизајн и реализација: Agencija Citlik и Crystalic design

Preuzmi PDF