Занимања


У образовном систему постоји велики број образовних профила / занимања. Напомињемо да су називи занимања и образовних профила понекад исти. У Конкурсу за упис у средњу школу, који издаје Министарство просвете и науке, наведени су образовни профили. Неки од њих су огледни. Услови се сваке школске године мењају, па зато обрати пажњу. Следе описи који ће ти помоћи да се боље информишеш. Напомињемо да је ово поједностављен начин поделе због лакшег коришћења водича.

Спретност руку и прстију Схватање односа у равни и простору Схватање начина рада машина и уређаја Геологија, рударство, хидрометеорологија

Геолошки техничар за геотехнику и хидрогеологију


Broj godina kolovanja: 4

Рукује геотехничком и хидрогеолошком опремом за теренска и лабораторијска испитивања. Снима и обрађује теренске и лабораторијске податке и информације. Учествује у изради геотехничких прорачуна и графичке документације. У лабораторијама одређује физичка и механичка својства тла и стена. Ради на побољшању тла - подлоге у зависности да ли се предвиђа изградња објеката високоградње, саобраћајнице, хидротехничких објеката... Испитује реакције објеката у различитим фазама изградње, од пројектовања до експлоатације. Ради у затвореном и на отвореном простору, уз употребу веома прецизне опреме, уређаја и алата.


Погледај занимања која почињу словом: АБВГДЕЗИЈКЛМНОПРСТЋУФХЦЧШ

Погледај која се занимања налазе у следећим групама:

Лична и друштвена брига о људима
Рад на пружању помоћи људима
Рад на пружању помоћи људима
Личне услуге
Личне услуге
Рад са биљкама и животињама
Рад са биљкама
Рад са биљкама
Рад са животињама
Рад са животињама
Одбрана, безбедност и заштита
Војска и полиција
Војска и полиција
Цивилна безбедност
Цивилна безбедност

Реализација: НСЗ у сарадњи са PBILD програмом УН

Ministarstvo rada i socijalne politike Srbija     PBILD            

Copyright © NSZ. All rights reserved. | Дизајн и реализација: Agencija Citlik и Crystalic design

Preuzmi PDF